(4 personer)
 
Fiskefrikadeller:
400 g grofthakket (håndhakket) torskekød
2 finthakkede skalotteløg
1 dl hakket persille
1 dl kapers 
salt, peber
1 dl hvedemel
2 æg 
1 ½ dl fløde
 
Pickles:
5 gulerødder
2 løg
1 blomkål
½ kg bønner
1 spidskål (ell. hvidkål afhængig af sæsom)
 
Mayonnaise:
¾-1 dl pasteuriserede æggeblommer 
1 spsk estragoneddike
evt. lidt lunkent vand
1 tsk salt
1 l spiseolie/vindruekerneolie
 
Grundsauce:
1 del eddike
1 del sukker
2 spsk  salt
4 spsk  madras karry
2 spsk gurkemeje
2 spsk  grove sennepskorn
3 spsk  fiskesennepspulver rørt ud i lidt vand
Maizene majsstivelse
 
Små salater:
Frisésalat, rucula,  dildkviste, frilands brøndkarse
God vindruekerneolie
Jomfrusalt fra Læsø
Mix af knust rosa peber og sort peber.
 
Fiskefrikadeller: Rør torskekødet sejt med salt.
Tilsæt skalotteløg, persille, kapers og hvedemel. 
Rør farsen godt sammen og tilsæt æg og endelig fløde. 
Rund af med groftkværnet peber. 
Steg fiskefrikadellerne lysebrune på en varm pande i olie.
 
Pickles: Hak alle grønsagerne groft og blancer dem i saltvand. 
Stil til afdrypning til næste dag.
 
Mayonnaise: Blend æggeblommerne seje med salt, tilsæt estragoneddike og olie lidt ad gangen.
Tilsæt lidt lunken vand, hvis mayonnaisen bliver for tyk.
 
Grundsauce: Kog alle ingredienser sammen og jævn med Maizena majsstivelse, så saucen er så tyk, at man kan stå på den. 
Vend grønsagerne i.
 
Ved servering: Bland en portion pickles med hjemmelavet mayonnaise efter behov.
 
Salater: Pluk salaterne i mindre stykker, vend i lidt olie og smag til med salt og pebermix.