200 g friske eller frosne sild 
1 finthakket løg 
1 spsk finthakket purløg 
2 tsk sennep 
groft rugmel 
salt 
2 tsk plantemargarine (55 %) 
Tilbehør: kartofler (3 til hver på størrelse med 1 æg) 
 
Råkost: 
Riv 4-5 mellemstore gulerødder og hæld saften fra en presset appelsin over. 
 
Ylettesauce: 
1 dl ylette røres med 1 lille tsk mayonnaise og smages til med sød fransk sennep og lidt salt. 
 
Rengør sildene og tør dem godt af ind- og udvendig med køkkenrulle. 
Bland finthakket løg, purløg og sennep. 
Smør sildene indvendigt med blandingen. 
Vend sildene i rugmel og steg dem gyldne i margarine. 
Drys lidt salt på. 
Server retten med kogte katofler, gulerodsråkost og ylettesauce. 
 
Næringsindhold i 2 portioner
kj 4900, kcal 1167, fibre 23 g, fedt 47 g, kolesterol 200 mg.