Fyldte vinblade: 
1 dl ris fx baldo ris eller risotto ris 
3-4 spsk pinjekerner 
3-4 spsk store gule rosiner 
6-8 spsk kogt eller stegt svinekød 
2 spsk olie 
20-30 vinblade 
 
Saltede citronfileter: 
2-3 citroner 
groft salt 
        
Risene koges i 2 ½ dl vand i ca. 15 minutter. 
Pinjekernerne ristes på en tør pande. Kødet skæres i meget små tern. 
Smag til med salt og peber og evt. andre krydderier. 
Tilsæt lidt olie, og fyldet er klar. 
Vinbladene skylles. Læg 1-2 tsk fyld på hvert vinblad. 
Rul det tæt sammen. 
Læg rullerne tæt ved siden af hinanden i en gryde, så de ligger i pres. Tilsæt lidt vand og lad dem stå og simre ved svag varme i ca. 30 min.
Køl dem evt. ned og stil dem i køleskabe til næste dag. 
Varm dem lige før servering, evt. i mikrobølgeovn. 
Citronerne skæres i fileter og drysses med groft salt lige før servering, 
hvor de lægges oven på de fyldte vinblade.