16 store vinblade fra glas eller vacuumpakke 
1 dl basmatiris 
½ dl rosiner 
½ dl pinjekerner 
2 spsk olivenolie 
½ tsk tørret mynte 
4 store tomater 
citronsaft 
salt, peber
  
Vælg 16 store vinblade og skyl dem grundigt. 
Læg dem til afdrypning i en sigte. 
Kog risene efter anvisningerne på pakken. 
De varme ris røres godt sammen med rosiner, pinjekerner, olivenolie 
samt mynte, salt og friskkværnet peber. 
Lad blandingen køle helt af. 
Læg ca. 1 spsk af risblandingen på hvert blad. 
Pak bladene godt sammen omkring risen. 
Læg de fyldte vinblade tæt sammen i en sauterpande. 
Dæk dem halvt med vand tilsat citronsaft og lad dem simre under låg 
ved meget lav varme i 15-20 min. 
Lad de færdige vinblade køle helt af.
Flå tomaterne og skær dem i både. 
Fjern kernerne og hak tomatkødet fint. 
Anret tomatconcasséen på fire små tallerkener og læg fire kolde 
vinbladeruller på hver tallerken. 
Serveres fx. med en kold cremefraiche sauce med hvidløg.