Logo

Fynsk rygeost - røgost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Den dag i dag kan man i supermarkederne købe fynsk rygeost og den bli­ver stort set lavet på samme måde som for 150 år siden. Ved hjælp af kærnemælk kan man dog fremskynde frem­stillingsprocessen, idet osten da løber hurtigere sammen. Til 1 liter sødmælk beregnes i så fald 1 dl kærnemælk.
 
3 l. sødmælk
Salt
Kommen
Havre- eller hvedehalm til røgning
Tilbehør: Purløg og syltetøj eller sennep
 
Mælken stilles lunt indtil den danner tykmælk.
Den opvarmes langsomt, til den skiller.
Ostemassen fiskes op og lægges lagvis med salt og kommen i en rund træskål.
Osten trykkes let med hænderne.
Den vendes mange gange i det næste døgn og undervejs hældes vallen fra.
Osten røges i 5 min. i kraftig røg fra halmen.
Serveres med purløg og evt. sennep eller syltetøj.


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 806 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• NødderullerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os