Til 6 personer 
1 kg kalvetykkam, yderlår eller inderlår 
salt og peber 
50 g smør 
½ kg små skalotteløg 
½ kg champignoner 
2 ½ dl bouillon 
2 dl piskefløde 
jævning 
 
Gnid kødstykket med salt og peber. 
Pil løgene og rens champignonerne. 
Smelt ca. halvdelen af smørret gyldent i en stegegryde. 
Brun kødet på alle sider og tag det op. 
Brun herefter de pillede løg. 
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt halvdelen af bouillonen. 
Lad kødet stege ved jævn varme ½ time. 
Vend det og steg yderligere ½ time, eller til det er færdigstegt. 
Skal stegen være hel gennemstegt, skal et kødtermometer vise 70°C 
Rist champignonerne i resten af smørret i en lille gryde. 
Tag stegen op af gryden. 
Kom resten af bouillonen i sammen med fløden. 
Bring i kog og jævn til sauce. 
Skær kødet i ensartede skiver og anret det sammen med løg og champignoner. 
Byd saucen til sammen med små, kogte kartofler.