1 gedde ca. 1 kg,
salt,
½ l fiskefond,
50 g hvede brød uden skorpe,
3 æggeblommer,
vineddike,
50 g korender,
nelliker,
kanel,
ingefær,
muskatblomme,
peber,
safran,
25 g sukker.
Fisken renses og skæres i passende stykker.
Gedden letsaltes og stilles koldt i ca. 1 time.
Fisken steges i ovn på en rist ved 225°C eller under grill.
2 ½ dl fiskefond og hvedebrød blendes.
Æggeblommerne røres med lidt salt.
Blandingen af fiskefond og hvedebrød kommes i en gryde med resten af fiskefonden.
Saucen tilsættes vineddike, korender og krydderier, koges godt igennem under omrøring.
Saucen lieres med æggeblommer ved svag varme.
Smages til med sukker og vineddike.
Den stegte gedde anrettes på et fad, og saucen hældes over.