100 g bacon
600 g grønsager fx. zucchini, bønner, spinat, fennikel eller blegselleri skåret i mindre stykker
2 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
6 sammenpisket æg
Steg baconskiverne sprøde på en varm stegepande ved middelstærk varme.
Tag dem af panden og smuldr dem.
Svits grønsagerne i baconfedt tilsat olie ved middelstærk varme, til de begynder at falde sammen.
Smag til med salt og peber og bland med bacon og æg i en skål.
Hæld blandingen i den varme olie og steg den ene side.
Vend frittataen ved hjælp af et fladt låg og steg den på den anden side.
Tag den af varmen, mens den stadig er blød i midten og server straks.
Variation: I denne frittata bruges sæsonens grønsager.
Om sommeren er der zucchini, ærter, spinat eller bønner.
Om vinteren kan det være radicchio, fennikel eller blegselleri.