2 spsk  olivenolie 
1 hakket løg 
2 porrer 
300 g savoy- eller hvidkål 
1 courgette 
300 g grønne bønner (evt. frosne) 
¾ dl hønsekødsbouillon 
salt og peber 
frisk basilikum 
50 g bacon i terninger 
1 fed presset hvidløg 
200 g kartofler 
2 stilke blegselleri 
1 ds hvide bønner 
300 g ærter (evt. frosne) 
50 g ris til løse ris 
persille 
friskreven parmesanost
    
Steg baconterningerne langsomt i olie. 
Tilsæt løg, hvidløg og porrer i skiver. 
Lad det brune let.
Skær kartoflerne i terninger. 
Snit kålen i strimler. 
Skær sellerien i skiver. 
Flæk courgetten og skær den i skiver. 
Lad de hvide bønner dryppe af i en sigte. 
Kom det i gryden sammen med grønne bønner, ærter og bouillon. 
Lad det koge for svag varme under låg i 20 minutter.
Kog imens risene som løse ris. 
Kom dem i suppen. 
Smag til med salt og peber og drys med persille og klippede basilikumblade.
Serveres med reven parmesanost til at drysse over efter behag.