Logo

Grundregler for henkogning i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til henkogning bør kun anvendes frisk plukket, fejlfri frugt eller grønsager.
Frugt lægges rå i glassene, grønsager får først et lille opkog.
Til 1 litter vand beregner man ca. 250 g sukker eller 10 g salt
Ved meget saftrige frugter drysses der blot sukker mellem lagene.
I stedet for glas kan man også anvende dåser til henkogning.
Følg de almindelige regler for henkogning.
Dæk bunden af gryden med 2-3 kopper vand.
Forsyn glassene med klembøjle som sædvanlig.
Glas, flasker eller dåser sættes i hulindsatsen.
Luk gryden.
Efter endt kogetid må trykkogeren ikke afkøles med koldt vand, men skal stilles til side, og først åbnes, når den er helt uden tryk. (Ved hurtig afkøling under vand bliver saften trykket ud af glassene.)
Glassene stilles på et sammenfoldet klæde og dækkes med et andet til de er helt afkølede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.757 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her