Til henkogning bør kun anvendes frisk plukket, fejlfri frugt eller grønsager.
Frugt lægges rå i glassene, grønsager får først et lille opkog.
Til 1 litter vand beregner man ca. 250 g sukker eller 10 g salt
Ved meget saftrige frugter drysses der blot sukker mellem lagene.
I stedet for glas kan man også anvende dåser til henkogning.
Følg de almindelige regler for henkogning.
Dæk bunden af gryden med 2-3 kopper vand.
Forsyn glassene med klembøjle som sædvanlig.
Glas, flasker eller dåser sættes i hulindsatsen.
Luk gryden.
Efter endt kogetid må trykkogeren ikke afkøles med koldt vand, men skal stilles til side, og først åbnes, når den er helt uden tryk. (Ved hurtig afkøling under vand bliver saften trykket ud af glassene.)
Glassene stilles på et sammenfoldet klæde og dækkes med et andet til de er helt afkølede.