1 mellemstort løg 
½ bdt persille 
3- 4 merian- eller oreganokviste 
3- 4 timiankviste 
1 spsk smør (1) 
ca. 175 g gruyère ost 
500 g blandet hakkekød 
1 æg 
1 spsk tomatpuré 
1 tsk sennep 
salt, sort peber fra møllen 
2 spsk smør (2) 
1) Skræl løgene og hak dem fint. persillen, merian eller oregano og timian skal ligeledes hakkes fint. svits det hele i smør (1) og stil det til afkøling. 
2) I mellemtiden rives 25 g af osten. Resten skæres i 8 terninger. 
3) Hakkekødet kommes i en skål, det revne ost, løg med krydderierne, æg, tomatpuré, sennep salt og peber ligeledes. Æltes til en smidig køddej. formes til 8 kugler. På midten af hver kugle trykkes 1 styk ost, der pakkes ind i kødet, og trykkes flade som bøffer. 
4) Smørret (2) kommes på en stegepande, bøfferne steges først på mellemste, derefter på lav varme, i ca. 10 minutter. Vendes flere gange under stegningen. 
Serveres med grøn salat og friskt brød.