og couscous med abrikoser og mandler
750 g oksekød i tern fx oksebov 
6-8 porrer 
1 spsk olie 
2 spsk hele tørrede koriander 
1-2 dl vand  
ca. 2 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
3 ½ dl vand  
½ tsk groft salt 
250 g couscous (forkogt) 
25 g smør 
150 g abrikoser 
75 g smuttede hele mandler
 
Rens porrerne. 
Skær et snit ned i den hvide del af porrerne og skyl dem fri for jord. 
Skær porrerne i ringe. 
Varm olien i en gryde og sautér kødet med porrerne ca. 5 minutter ved 
middelvarme. Kom koriander i og tilsæt lidt vand. 
Krydr med salt og peber. 
Læg låg på gryden, lad retten småsimre ved svag varme ca. 30 minutter 
til kødet er mørt. 
Bring vandet i kog og tilsæt salt og couscous. 
Fjern gryden fra varmen og lad den stå 5 minutter med låg. 
Varm den igennem 2-3 minutter under omrøring. 
Tilsæt retten smør, groft hakkede abrikoser og hele smuttede mandler. 
Server couscous til oksegryderetten.