Logo

Gulerod og appelsinsuppe - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsinerne giver denne suppe en meget ærlig og frisk smag. Gulerod- og appelsinsuppe kvikker op på en varm sommerdag og er meget lækker, når den serveres med friskhakket mynte eller purløg. 

 
1 mellemstort løg
½ kg gulerødder
3 spiseskefulde olivenolie
8 dl hønse- eller grønsagsbouillon
1 teskefuld sukker
Saften fra 4 appelsiner
Salt og hvid peber efter behag
Hakket, frisk mynte eller purløg til at pynte med
 
Hak løget og gulerødderne og kom dem i en kasserolle.
Tilsæt olien og lad det stå på lav varme i cirka 10 minutter.
Læg låg på kasserollen, så blandingen kan koge ind med sin egen væde; dermed undgås bruning.
Hæld bouillonen i og tilsæt sukker, salt og peber.
Bring blandingen i kog og lad den derefter simre under låg i cirka 1 time, indtil gulerødderne er møre.
Tag kasserollen af varmen og blend blandingen eller pres den igennem en si.
Lad den derefter køle af.
Tilsæt appelsinsaften, og stil det hele til afkøling i køleskabet.
Server suppen, pyntet med mynte eller purløg.
 
82 kcal; 1,5 g protein; 4 g fedt, heraf 0,5 g mættet; 10 g kulhydrat; 2 g fibre; 157 mg natrium; 157 mg kalcium.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 698 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her