1 lille høne sættes over til kogning med friske krydderurter såsom persille, løvstikke og laurbærblade. 
Hønen skal koge i ca. 1-1 ½ time efter størrelse. 
Tag hønen op og lad den afkøle.
Pluk den for kød og skær kødet i små firkanter. 
Bland 200 g kryddermayonnaise med 500 g aspargessnitter (godt afdryppede) og 100 g champignoner i skiver. 
Tilsæt hønsekødet. 
Lad salaten stå og hvile i ½ time og smag den til med salt og peber. 
Tilsæt evt. 1 spsk  cognac, det gør underværker for smagen.
Sigt suppen og gem den til en anden god dag.
Kryddermayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk  salt
1 spsk  eddike
½ l olie
Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken. Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den. (Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).
Smag mayonnaisen til med:
1 tsk  HP sauce
1 tsk  Worcestershiresauce
1 tsk  stærk dijonsennep
1 tsk  flydende Maggi-krydderi 
1 tsk  citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk  cremefraiche 18%