Klejner har ikke altid kun været noget, man spiste til jul. Tidligere var det almindeligt at servere klejner ved gilder og dem kunne der være en del af i løbet af året. På Lolland og Falster havde man helt specielle Høstklejner beregnet til høstgilderne. 
 
500 g hvedemel 
250 g margarine 
50 g gær 
2 tsk  flormelis 
1 kop sur fløde 
1 tsk  hjortetaksalt 
Kardemomme 
Reven appelsinskal 
1 kg palmin eller svinefedt 
Tilbehør: Flormelis 
 
Hvedemel, margarine, flormelis og fløde røres sammen. 
Gæren røres ud i lidt lunken vand, tilsættes hjortetaksalt og dejen samles. 
Del dejen i to klumper og lad dem hæve et ikke for varmt sted 1 times tid. 
Opvarm fedtstoffet i en tykbundet gryde. 
Varmen er tilpas, når det syder omkring træstykket på en tændstik. 
Rul dejen ud til en tykkelse som en kiks, skær dem med en klejnespore og vrid klejnerne. 
Kog ikke mere end 6-8 klejner ad gangen. 
Fisk dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. 
Serveres evt. med et drys flormelis. 
De afkølede klejner gemmes i en kagedåse, hvis de ikke er spist forinden.