½ skive rugbrød med krydderfedt,
1 spsk  sky
3 skiver håndskåret rullepølse
4 løgringe
1 kvist dild eller persille
Læg skyen på brødet og læg de 3 skiver rullepølse herpå. Pynt med løgringe og dild eller persille.
Krydderfedt:
250 g svinefedt
1 Granny Smith æble 
1 løg
1 spsk  timian
Svinefedtet smeltes i en gryde, æblet (med skræl) skæres i små tern, og løget hakkes. Timian drysses i.  Det hele skal simre i gryden i 30 min.
Kom krydderfedtet i en skål og lad det køle af, inden det sættes på køl.
Svine- eller lammerullepølse:
Til rullepølse bruges slaget af gris eller lam. 
Det er svært at præcisere vægten, men ca. 1 kg er meget normalt.
Er der meget fedt på slaget, kan man skære lidt af det af.
1 slag
2 spsk  groft salt
200 g finthakket løg
1 spsk  provencekrydderi 2 spsk  hakket persille
1 tsk  stødt sort peber 1 spsk  presset hvidløg 6 blade husblas
lidt bomuldssnor
Læg slaget på bordet, drys med salt og fordel herefter krydderierne på slaget. 
De 6 blade husblas lægges på slaget, herefter rulles slaget stramt, og pølsen snøres med bomuldssnoren.
Kom rullepølsen i en gryde med suppeurter, friske krydderurter og vand, så det dækker. Lad det koge op og fjern det hvide skumlag. 
Rullepølsen skal koge i ca. 2 timer. 
Rullepølsen skal nu presses i ca. 2 dage på køl. 
Hvis man ingen presser har, kan man bruge 2 skærebrætter og lægge noget tungt ovenpå.