800 gram hornfiskefilet
3 spsk sennep
1 dusk hakket persille
5 dl fiskefond
5 blade husblas
1 stort spidskål
1 dusk dild
300 gram pillede fjordrejer
3 dl kærnemælk
3 dl cremefraiche 38 %
2 spsk snaps
1 dl olivenolie
salt, peber
Hornfisken skæres i passende stykker, så den passer til den form eller terrin, man vælger at bruge.
Hornfiskestykkerne lægges på en ovnplade beklædt med bagepapir, smøres med sennep og drysses med persille, salt og peber.
Sættes i ovnen ved 150ºC i ca. 15 minutter.
Imens er husblasen lagt i blød i koldt vand.
Når fisken er bagt færdig, lægges et lag i formen, derpå et
styk opblødt husblas, næste lag fisk med et styk opblødt husblas o.s.v.
Når formen er fyldt, overhældes den med varm fiskefond til det hele er dækket og stilles på køl natten over.
Spidskålen pilles i stykker, blad for blad, og skæres i mundrette stykker, blancheres og vendes derefter i olivenolie og krydres med salt og peber.
Dildskum: Kærnemælk, cremefraiche og halvdelen af dilden blendes med en stavblender i ca. 1 minut.
Tilsæt snaps og smag til.
Læg spidskålen i midten af tallerkenen, hæld dildskum rundt om, skær en skive af terrinen og placer den på spidskålen.
Garner med rejerne og resten af dilden.
Server.