Logo

Hornfisketerrin på spidskål med friske fjordrejer og dildskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 gram hornfiskefilet
3 spsk sennep
1 dusk hakket persille
5 dl fiskefond
5 blade husblas
1 stort spidskål
1 dusk dild
300 gram pillede fjordrejer
3 dl kærnemælk
3 dl cremefraiche 38 %
2 spsk snaps
1 dl olivenolie
salt, peber
 
Hornfisken skæres i passende stykker, så den passer til den form eller terrin, man vælger at bruge.
Hornfiskestykkerne lægges på en ovnplade beklædt med bagepapir, smøres med sennep og drysses med persille, salt og peber.
Sættes i ovnen ved 150ºC i ca. 15 minutter.
Imens er husblasen lagt i blød i koldt vand.
Når fisken er bagt færdig, lægges et lag i formen, derpå et
styk opblødt husblas, næste lag fisk med et styk opblødt husblas o.s.v.
Når formen er fyldt, overhældes den med varm fiskefond til det hele er dækket og stilles på køl natten over.
Spidskålen pilles i stykker, blad for blad, og skæres i mundrette stykker, blancheres og vendes derefter i olivenolie og krydres med salt og peber.

 
Dildskum: Kærnemælk, cremefraiche og halvdelen af dilden blendes med en stavblender i ca. 1 minut.
Tilsæt snaps og smag til.
 
Læg spidskålen i midten af tallerkenen, hæld dildskum rundt om, skær en skive af terrinen og placer den på spidskålen.
Garner med rejerne og resten af dilden.
Server.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 623 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her