Blaff d'Homard - 4 personer
2 hummere á ca. 800 g
20 stk sherrytomater
100 g sukkerærter
1 lime
1 dl hakkede krydderurter, fx. citronmelisse, timian, persille, purløg og basilikum
8 dl lys hønsebouillon
1 dl tidselolie
1 stk citrongræs
50 g ingefær
En halv stang vanilje
2 stk frisk chili
Ristes sammen og knuses:
1 tsk allehånde
1 tsk korianderfrø
1 tsk spidskommen
Salt
Riv det grønne af skallen på limefrugten og bland det med de finthakkede krydderurter. Skær limefrugten i skiver. Kom tidselolie i en gryde, og sauter den fintskårne ingefær, citrongræs og hel vanilje ved svag varme i et par minutter. Kom bouillon ved og tilsæt de knuste, tørrede krydderier, salt, hele chilies samt limeskiver, og lad det hele simre i 30 min.
Hummerne skæres ud og kløerne knækkes. De lægges op i fonden og koger med i 10-12 min., hvorefter de tages op igen. Blaff'en sigtes og koges op. Kom de friske krydderurter, sherrytomaterne og strimler af sukkerærter i, og lad det trække i 10 min. under låg. Imens tages hummerhaler og klør ud af skallerne og lægges op i dybe tallerkener og dekoreres med tomater og sukkerærter. Hæld blaff-fonden over.
Blaff d'Homard kan serveres med kogte Basmati ris eller nye kartofler.