Logo

Hybenmarmelade med vanille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg rensede hyben
7 dl vand
1 citrons saft
600-650 g sukker
1 flækket vaniljestang
2 1/2 -3 tsk rød melatin
 
Rensning af hyben: Den seneste og mest trælse del af opskriften.
Skær stilk og blomst af hybenfrugterne, skær dem midt over.
Herfra har du to valgmuligheder for at rense dine hyben for kerner:
1) Rens med fx enden af en teske
2) Frys dem ned i en stor pose. Når de er frosne tages de ud og du banker posen i bordet indtil de fleste kerner er løsnet - resten af kernerne renses ud som beskrevet oven for.
Hak de rensede hyben, kom dem i en gryde sammen med vand og citronsaft og kog dem i ca. et kvarter.
Kom sukkeret i gryden og kog videre i 8 minutter.
Tilsæt en flækket stang vanilje og kog videre i 2 minutter.
Melatin røres ud i lidt sukker, kommes i gryden og koger med et par minutter.
(jo mere melatin du kommer i, jo tykkere bliver marmeladen - Pas på ikke at komme for meget i).
Skum marmeladen for urenheder og kom den i rene glas, der straks lukkes eller bindes til.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 580 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• MynteisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os