Dej: 
10 g  gær 
1.25 dl  lunkent vand 
1 spsk  vindruekerneolie 
½ tsk  groft salt 
200 g  pizzamel 
 
Tomat sauce: 
12 g  smør 
75 g  grofthakkede løg 
½ fedhakket hvidløg 
½ ds  hakkede tomater 
¼ tsk  groft salt 
½ tsk  sukker 
 
Fyld: 
100 g  bacon i små stykker 
300 g  inderfilet af kyllingebryst i mindre stykker 
2 tsk  sød chilisauce 
½ tsk  groft salt 
 friskkværnet peber 
4 stk soltørrede tomater (ca. 10 g) 
200 g  Karolines Pizza Ost 
 
Pensling: vand 
Pynt: frisk basilikum 
Tilbehør: grøn salat og sukkerærter 
Dej: 
Rør gæren ud i vand i en skål.  Tilsæt olie, salt og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min. 
Tomatsauce: 
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg heri. Tilsæt tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 min. Smag til.  Tomatsaucen skal være "tør". 
Fyld: 
Steg baconstykkerne på en tør pande til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Svits kyllingekødet i baconfedtet ved kraftig varme i ca. 2 min. Tag panden fra varmen og smag til med chilisauce, salt og peber. Kom tomaterne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 2 min. Hæld vandet fra. Skær tomaterne i tynde strimler. 
Tænd for ovnen og sæt bagepladen til opvarmning.  
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 32 cm i diameter) og læg den på bagepapir. 
Kom tomatsaucen på halvdelen af dejpladen - ikke helt ud til kanten. Læg herpå kylling, bacon, tomater og ost. Luk pizzaen, så den bliver halvmåneformet. Tryk kanten sammen med en gaffel og pensl vand. Træk bagepapiret med pizzaen over på en varm bageplade og bag midt i ovnen ca. 20 min ved 200°C.
Tips: Fyldet kan smages til med 1 tsk tørret basilikum.