Til denne serbiske bonderet skulle kødet gerne være ret fedt, da det vil gøre smagen mere autentisk.
250 g svinekam
250 g lammekam
salt og peber
2 store løg
2 fed hvidløg
paprika
45 g bacon- eller almindelig svinefedt
1 stor vintergulerod
1 kop halvkogte hvide bønner
1 grøn peber
1 aubergine
100 g haricots verts
1 kop ris
1-2 kartofler
bouillon
4 tomater
Skær kødet i store firkanter, drys med salt og peber.
Brun det hakkede løg og hvidløg i baconfedt eller almindelig svinefedt, kom kødet i, drys rigeligt paprika på, og lad det brune nogle få minutter over middelvarme.
Guleroden skæres i skiver, den grønne peber i strimler, auberginen i firkanter ligesom kartoflerne, haricots verts skæres i mindre stykker, disse grønsager kommes i gryden tillige med ris og hvide bønner.
Rør godt rundt, og kom så meget bouillon i, at det dækker helt.
Læg låg på, og lad det simre ½ time.
Tilsæt tomaterne, og lad atter retten simre ½ time.
Retten kan også koges i en middelvarm ovn, i så fald bruner man kød og grønsager i en gryde og hælder det over i et ovnfast fad med låg.
Man må beregne lidt længere kogetid, når retten tilberedes i ovnen.
Tips: Som det altid er tilfældet med bonderetter kan opskriften varieres alt efter ens smag, man kan fx. bruge brune bønner i stedet for hvide, og om vinteren kan man erstatte haricots verts med kål.
Porrer kan erstatte løg og turnips auberginer.
Man kan udelukkende bruge svinekød, det gør man ofte i Serbien.
Bruger man oksekød, er det nødvendigt at stege det lidt først, ellers bliver det ikke mørt samtidig med grønsagerne, og disse må under ingen omstændigheder koge for meget.