375 g  mandler 
750 g  sukker 
750 g  honning 
125 g  sukat 
125 g  pomeransskal 
1 knsp. reven muskatnød 
1 knsp. st. nelliker 
30 g  kanel 
1 spsk  potaske 
3 tsk  vand 
850 g  hvedemel 
 
Glasur: 
200 g  flormelis 
1 æggehvide 
1 spsk  citronsaft 
 
Smut og hak mandlerne.
Hæld dem i en gryde sammen med sukker og honning og rist det gyldent 
ca. 10 minutter.
Hak sukat og pomeransskal og kom det i sukkeret sammen med muskat, 
nelliker og kanel.
Lad det afkøle.
Rør potasken ud i varmt vand og hæld det i dejen sammen med melet.
Ælt dejen samme og lad den hvile i køleskabet til næste dag. 
Rul dejen ud på et melstrøet bord.
Klip en julemand ud i pap ca. 30x12 cm. og skær ham ud efter skabelonen.
Læg figuren på en smurt plade.
Stik eller skær resten af dejen ud til små honningkager.
Bag kagerne i en varm ovn ved 200ºC i ca. 40 minutter.
Rør flormeliset ca. 10 minutter med æggehvide og tilsæt citronsaften. 
Fyld glasuren i en sprøjteposen og dekorer julemanden.
Pynt også resten af kagerne med glasur eller dekorer dem med et lille 
nisseglansbillede.