1 grønkålsstok 
0.7 liter piskefløde 
1 ½ liter mælk, måske mere 
1 spsk  sukker 
1 tsk  salt 
1 tsk  sort peber 
1 muskatblomme 
Maizena 
 
Pil bladene af grønkålen, vær kritisk. 
Stil dem i blød i en spand koldt vand med en håndfuld salt i en times tid. 
Det er nødvendigt for at få stædigt snavs og smådyr ud. 
Skyl saltvandet af og kom bladene i en gryde med spilkogende vand. 
De fylder godt, men de falder hurtigt sammen. 
Lad dem koge 1 min. efter at vandet er kommet i kog igen. 
Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe godt af. 
Tryk bladene tørre i flere hold viskestykker. 
Hak grønkålen ret groft, stilkene kan tages med eller ej, som man lyster, 
evt. hakkes de finere end resten. 
Det gøres nemmest ved at lægge fire blade i en bunke, rul dem sammen og skær dem i tynde skiver. 
Kom bladene i en gryde med mælk, fløde, salt, peber og muskatblommen. 
Lad det simre i en halv times tid til grønkålen er godt mør. 
Hvis det er en stor grønkål, kan det være nødvendigt med mere mælk. 
Jævn med 3- 4 spsk  Maizena, rørt ud i lidt kold mælk, lad det koge i 5 
min. under omrøring. Smag til med sukker, og evt. mere af de andre 
krydderier.