7-800 g  kalvesmåkød
¾ dl  (oliven)olie
10 skalotteløg
2 fed hvidløg
½ kg  modne tomater (evt. flåede i dåse)
2 dl  lys bouillon eller vand
1 ½ dl  (halv)tør hvidvin
1 bdt  persille
1 laurbærblad
1 lille  kvist timian eller 5-6 basilikumblade
200 g  champignon
20 g  smør
 
Tilbehør: 
6-8 skiverflûtes
(oliven)olie eller smør til stegning
Krydr kødet med salt og peber. 
Varm olien op i en gryde og svits kødstykkerne heri. 
Tag dem op. 
Skold og flå tomaterne. 
Dåsetomater skal bare dryppe af. 
Fjern kernemassen og skær tomatkødet i mindre stykker. 
Svits de pillede løg og hakkede hvidløg i gryden. 
Kom tomaterne i, varm det igennem, tilsæt bouillon, hvidvin og krydderurtebuket, lad det koge op, skum eventuelt og læg kødet i gryden. 
Krydr med salt og peber. 
Læg låg på og lad retten mørne under låg for svag varme ¾-1 time, til 
kødet er godt mørt. 
Fjern krydderurtebuketen. 
Garnering: 
Skær rodskiven af svampene, skyl dem kort og koldt, tør dem og svits 
dem nogle min i smør på en pande. 
Croûtons: 
Varm fedtstoffet op på panden og steg flûtesskiverne gyldne på begge 
sider. Lad dem ligge kort på fedtsugende papir. 
Anretning: 
Servér i lågfad, læg svampene øverst og byd croutonerne til. 
Tips: Løse ris kan ledsage. Retten kan jævnes let med 1 spsk   hvedemel rørt 
glat med koldt vand. Kan fryses.