4 personer
 
12 store eller 24 små kammuslinger. 
4 porrer. 
4 spsk  tør, hvid vermouth. 
6 spsk  tør, fyldig hvidvin. 
6 spsk  tyk piskefløde. 
1 spsk  hakket kørvel. 
50 g smør . 
Salt, hvid peber
 
Rens porrerne, skær toppen af og flæk dem på langs. 
Skær den hvide del i mindre stykker og hak en skefuld af det grønne fint.
Kom halvdelen af smørret i en flad kasserolle med 8 spiseskefulde vand og lidt salt. 
Kog op og kom porre stykkerne i. 
Damp under låg ved svag varme i ca. 20 minutter.
Del kammuslingerne i to på tværs, hvis de er meget store og høje. 
Smelt resten af smørret i en gryde. 
Kom den hakkede porretop i og lad den koge i nogle minutter.
Kom så muslingerne i sammen med vermouth og vin og lad småsimre i et par minutter. Hæld skyen fra porrerne i muslingegryden, tag muslingerne op med en hulske og læg dem sammen med porrerne. 
Hold det varmt.
Kog fonden ind, til der kun er 4 spiseskefulde væske tilbage. 
Kom fløden i og kog ind til en let cremet konsistens. 
Smag til med salt og peber.
Hæld saucen gennem en sigte over muslingerne og porrerne. 
Vend forsigtigt den hakkede kørvel i retten og fordel muslinger og porrer på 4 meget varme tallerkener.