Logo

Karamelbrud

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamelbrud

Ca. 80 stk.

2 dl piskefløde
2 dl lys sirup
2 dl sukker
2 dl ristede cashewnødder
1 dl hasselnødder
1 dl valnødder
2 spsk smør

 

Bland fløde, sirup og sukker i en tykbundet gryde.

Kog uden låg og rør rundt nu og da.

Karamellen er klar, når termometeret viser 130°C eller når massen klarer kugleprøven: Hæld et par dråber af massen i iskoldt vand og rul til en kugle, som skal være fast og hård.

Kogetid ca. 25 min., hvis gryden er stor eller ca. 35 min. i en mindre gryde.

Del nødderne i store stykker.

Kom nødder og smør i massen under omrøring.

Hæld massen ud på et oliesmurt bagepapir.

Lad massen stivne og skær den i mindre stykker med en skarp kniv.
Opbevares på køl.
Kog karamellen ekstra længe, så bliver den hård og kan let knækkes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.738 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her