
Ca. 80 stk.
2 dl piskefløde
2 dl lys sirup
2 dl sukker
2 dl ristede cashewnødder
1 dl hasselnødder
1 dl valnødder
2 spsk smør
Bland fløde, sirup og sukker i en tykbundet gryde.
Kog uden låg og rør rundt nu og da.
Karamellen er klar, når termometeret viser 130°C eller når massen klarer kugleprøven: Hæld et par dråber af massen i iskoldt vand og rul til en kugle, som skal være fast og hård.
Kogetid ca. 25 min., hvis gryden er stor eller ca. 35 min. i en mindre gryde.
Del nødderne i store stykker.
Kom nødder og smør i massen under omrøring.
Hæld massen ud på et oliesmurt bagepapir.
Lad massen stivne og skær den i mindre stykker med en skarp kniv.
Opbevares på køl.
Kog karamellen ekstra længe, så bliver den hård og kan let knækkes.