Logo

Kartoffelmos - den ultimative

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Er der stadig nogen, der ved, hvordan en rigtig god, hjemmelavet kartoffelmos smager? Mange ved så ikke hvordan den laves - Nå, men det står så her.

Til 4 sultne som tilbehør:
700 g kartofler (melede)
1 tsk salt
1 løg
50 g smør
1 ½-2 dl mælk
frisk, reven muskatnød

Skyl, skræl og halver kartoflerne, store kartofler deles i fire.
Stykkerne lægges i varmt vand.
Læg låg på, lad det koge hurtigt op og lad det koge godt 15 minutter ved middel varme.
I mellemtiden pilles løgene, de halveres og skæres i tynde skiver.
Lad smørret smelte i en gryde, og brun løgene ved middel varme.
Bring mælken i kog.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe af 1 minut i gryden uden låg.
Så skal stykkerne moses godt eller trykkes gennem kartoffelpresseren over i gryden igen.
Nu hældes den varme mælk i, og der røres godt rundt - i begyndelsen med en ske, så med piskeris, så mosen bliver luftig.
Riv lidt frisk muskatnød over.
Så er spørgsmålet: skal smørret og løgene røres i mosen eller hældes over?
Et lille tip: Hæld smørret gennem sigten og rør det i mosen, løgene hældes over.
Så kan det ikke blive bedre.
kj pr. portion: 1100

Smager godt sammen med: steg, rullesteg, stegt fisk
Tips:
Så god og dog så kold. Det er den gamle konflikt ved mos. Det er vigtigt, at alle ingredienser er så varme som muligt, når de kommer i. Hvis mosen piskes over ganske svag varme på komfuret, bliver den ikke bare varm, men også mere luftig. Og hvis man skal holde den varm, er det bedst at sætte gryden på låget af en lige så stor gryde med sydende varmt vand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.642 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her