Logo

Kinesisk stroganoff med løse ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g strudsekød i strimler
½ tsk stødt ingefær
8 dråber tabascosauce
1 grøn peberfrugt
100 g friske bønnespire
¼ l. grønsagsbouillon

1 citron
4 spsk soyasauce
2-3 mellemstore gulerødder
1-2 porrer
4 spsk madolie
4 spsk tør sherry

Kødet skæres i smalle strimler.

Citronen vaskes og tørres, skallen rives og saften presses ud. Hvidløgsfeddene pilles og presses.
Alt røres til en marinade med soja- og tabascosauce og ingefær.

Kødstrimlerne vendes i og marineres tildækket i ca. 30 min. (Kødet kan også lægges i marinade aftenen i forvejen, så bliver smagen lidt kraftigere og kødet mere mørt)

Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver.
Peberfrugterne kvarters, udstenes og skæres i strimler.
Porrer renses, skylles og skæres i ringe.
Bønnespirerne skylles og drypper af.
2 spsk af olien varmes på panden, og gulerødderne og peberfrugter steges ca. 6 min..

Så tilsættes porreringene og steges med et øjeblik.

Varm først panden op og kom resten af fedtstoffet på.

Lad det bruse op ved høj temperatur og kom så kødet på ad 2-3 gange.
Stil nu et par trin ned i varme - vend strimlerne hurtigt med en paletkniv. Kødet skal kun lige skifte farve ca. 30-40 sek.
Kødstrimlerne tages nu op i en skål.
Bønnespirer blandes med grønsagerne.
Bouillonen røres sammen med sherry og jævningsmiddel (feks., Maizena-majsmel) og retten snurre jævnt under omrøring.

Kødet kommes først i lige før servering - ellers kan det blive tørt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her