Logo

Kleftiko

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græsk lammeret stegt i ovn til 6 personer.

Super mør og smagsfuld ret, der ingen regel er for at lave. Man skal bare huske at lægge alufolie på inden stegningen, for at forsegle gryden, dette er grunden til at retten er utrolig mør og velsmagende.

 

2 kg lammeskank (osso buco) i 5 cm's tykkelse eller lammebov skåret i store stykker.

500 gram pillede løg

¾ kg kartofler

1 dl olivenolie

1 grøn peber

1 rød peber

200 gram fetaost

1 -2 dl hvidvin

5-? fed hvidløg ( skåret i skiver )

friskhakket oregano eller tørret

frisk rosmarin

evt lidt frisk timian

Saften af 1 citroner

8-10 laurbærblade

2 tsk salt

¼ tsk peber

 

Forvarm ovnen til ca 185°C i ca 15 minutter.

Læg lammekødet i et stort ildfast fad og brun det godt i ca 15 minutter eller en jerngryde med låg, alle de andre lægges ved.

Citronsaften sprinkles over lammekødet.

Læg alufolie over gryden eller fadet, inden låget bliver lagt på.
Skru derefter varmen ned på ca 130-150°C og bag retten i ca 4-5 timer, lad det hele passe sig selv uden at lukke op.

Serveres straks og rygende varmt, med et godt brød og en god salat.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her