Logo

Kogt lam i krydderurtesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1250 g lammekød med ben fx. bov
2 tsk salt pr l vand
4-6 hvide peberkorn
1 lille gulerod
1 porre eller 1 løg
evt. dild eller persillekviste

Sauce:
1 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
4 dl kogevand
1 spsk citronsaft
reven citronskal
2 spsk fint hakket frisk dild, estragon eller kørvel
1 æggeblomme
1 dl fløde

Skyl kødet hurtigt under rindende vand og læg det i en gryde.
Hæld så meget vand på, at det dækker og tilsæt vand.

Lad det koge op og skum det omhyggeligt.
Skyl og rens grønsagerne og kom dem i gryden.
Lad det koge over svag varme til kødet er mørt, ca ¾-1 time.

Smelt fedtstoffet til saucen i en kasserolle og spæd med kogevandet fra kødet.
Lad saucen koge 3-5 min.
Tilsæt citronsaft og citronskal samt krydderurterne.
Smag til med salt og peber

Bland æggeblomme og fløde.
Tag saucen fra varmen og rør blandingen i.
Saucen må ikke koge mere nu.
Skær kødet ud og server det med saucen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her