1 stk hel renset rødspætte (ca 300 g)            
1 nip salt 
¼ stk citron 
½ spsk blød plantemargarine
 
Skyl rødspætten godt, krydr den og læg den i et fad. 
Kog højst 2 ad gangen i mikroovn. 
Pres citronsaften over og dæk fadet. 
Kog fisken på fuld effekt 4-6 min. og lad den stå nogle minutter. 
Fordel margarinen over, før den serveres. 
Fisken kan også koges i ovn dækket med alufolie ved 200ºC i ca. 20 min., hvilket er mest hensigtsmæssigt, hvis man er 4 personer. 
Server gerne råkostsalat med dressing og fuldkornsbrød som forret. 
Til fisken nykogte kartofler, broccoli og citronbåde. 
 
Næringsindhold i 1 portion råkostsalat med ½ spsk cranks dressing, 1 skive fuldkornsbrød, 1 portion rødspætte med 1 portion broccoli og 2 kartofler 
kj 2270, kcal 540, fibre 8,5 g, fedt 16,3 g (27E%), mættet fedt 2,9 g, flerumættet fedt 7,1 g, P/S 2,4, kolesterol 90 mg.