Logo

Kugelhupf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g gær
3/4 dl vand
1 3/4 dl mælk
1 1/4 dl sukker
175 g smør
4 æggeblommer
8-9 dl hvedemel
1 tsk salt
2 1/2 dl rosiner
1 spsk citronskal
1 1/4 dl malede mandler
smør til formen
20-30 hele mandler

Smuldr gæren i en skål, tilsæt fingervarmt vand og rør til gæren er opløst. Lad det stå i ca 5 min.
Kog mælken, lad den køle og bland den i dejvæsken.
Rør sukker og fedtstof luftigt.
Pisk æggeblommerne i, en ad gangen og bland gærblandingen i.
Bland 2 1/2 dl af melet med salt og bland det i.
Rør dejen sammen og tilsæt resten af melet, lidt ad gangen.
Arbejd dejen blank og smidig.
Rør rosiner, reven citronskal og hakket mandler i dejen.
Dæk skålen til og lad det hæve 45 min.
Smør imens en form og drys den med hakkede og hele mandler.
Hæld dejen i formen.
Dæk den med et viskestykke og lad dejen yderligere hæve i 45 min. Bag kagen ved 175°C på nederste rille i ca 1 time.
Servér den afkølet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 327 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlodpandekagerBlodpandekager er en gammel sønderjysk egnsret. Pandekagerne serveres ofte en af de første...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os