Logo

Kvæde-æblemarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kvæde-æblemarmelade

Besøg vores fantastiske opskriftunivers og find over 41.000 opskrifter, heraf over 12.000 med illustrative billeder. Find inspiration til alt fx dejlig marmelade 

# Ingredienser

1 kg kvæder (danske, eller små japanske æblekvæder)
1 kg æbler
200-400 g sukker
3 dl vand
Saft af 1 citron

* Tilberedning
Kvæder og æbler vaskes og skæres i kvarte.
Fjern kernehu­set, men tag kvædekernerne fra og læg dem i en gazepose.
Kog frugten mør i vand og citronsaft med kvædekerner, ca. 30 minutter.
 
Fjern gazeposen og kør frugt og væde gennem en grønsagsmølle eller i en blender.
Kog massen igen med sukker i en tykbundet gryde i ca 1½-2 timer til pas­sende konsistens ved svag varme under jævnlig omrøring.
Smag marmeladen til med suk­ker undervejs.
Der kan være stor forskel på sødme i kvæder og æbler.
 
Marmeladen er også god til ost, fx. Manchego, Pecorino og andre tørre gede- eller fåreoste. 
Er desuden lækker til vildt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (24 stemmer)
Siden er blevet set 11.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her