
Retningslinier for tilberedning af kylling:
Hold altid rå kylling og emballage adskilt fra andre madvarer.
Vask omhyggeligt køkkenredskaber og hænder godt efter håndteringen.
Gennemsteg altid kylling.
Først når kødet let kan løsnes fra benet og kød safte n er helt klar, er den færdig til servering.
Optøning: læg den frosne kylling på et fad (lad den blive i posen) og stil den til optøning i køleskabet i ca. 1 døgn.
Forberedelser: Tag kyllingen ud af posen og fjern indmadsposen.
Skyl kyllingen under vandhanen og dup den ør med køkkenrulle.
Kylling i ovn
Brun kyllingen i et smurt, ovnfast fad i 15 min. ved 225°C.
Skru ned til 175°C og færdigsteg kyllingen.
Beregn ca. 60 min. stegetid pr. kg kylling.
Kylling i gryde
Brun kyllingen, hæld 2 dl væske ved og steg færdig ved jævn varme under låg. Beregn ca. 60 min. stegetid pr. kg kylling.
Energi 800 kj (190 kcal)
Protein 18 g
Kulhydrat 0 g
Fedt 13 g
--