4 personer: 
1 hel kylling 1500 g 
1 kg bagekartofler 
3 økologiske citroner 
 2-3 fed hvidløg 
salt og peber 
 
Skær de skrællede kartofler i både eller tykke skiver. 
Vend dem med knust hvidløg og fintrevet citronskal. 
Skær den hvide hinde af de to citroner og skær frugtkødet i små tern. 
Bland det i kartoflerne sammen med salt og peber. 
Fordel det i en bradepande foret med bagepapir. 
Gnid kyllingen med saft af den sidste citron, salt og peber og læg den ovenpå kartoflerne. 
Sæt det hele i ovnen ved 200ºC i 1 time. 
Skær kyllingen ud og server med citronkartoflerne. 
 
Tips: Du sparer noget af fedtet ved at undlade at spise skindet på kyllingen. Giv salat eller grønsager til. 
 
Energi pr. portion: 3039 kJ/729 kcal Protein: 44,8% Fedt: 28,2% Kulhydrat: 27%