1 kylling, vægt ca. 1.200 - 1.400 g 
¼ - 1 tsk  cayennepeber (start med mindstemålet!) 
3 tynde skiver frisk ingefær (el. efter smag) fint hakket 
1 - 4 fed hvidløg, fint hakket (brug evt. hvidløgspresse) 
3 kardemommefrugter ¤) 
2 hele nelliker ¤) 
1.5 cm stykke hel kanel ¤) 
1- 2 hele røde el. grønne chilifrugter 
2 - 3 tomater 
½ - 1 spsk eddike (helst brun) 
2 tsk paprika 
60 - 120 g skalotteløg el. alm. løg, fint hakket 
1 - 1 ½ tsk salt el. efter smag 
1 - 1 ½ spsk curry powder (garam masala) 
½ tsk bukkehornsfrø 
2-3 spsk olie 
1 laurbærblad; citrongræs, hvis det kan fås 
240 - 360 g kokosmælk (1) 
¤) kan evt. erstattes af ½ -1 tsk blandede krydderier af de tre nævnte. 
(1) fås på dåse, el. kan fremstilles ved at overhælde 250 g kokosmel med kogende vand, lade det trække og derefter trykke vædsken ud af kokosmelet - kun væsken bruges! 
Vask kyllingen og skær den ud i passende stykker. Skindet kan fjernes, hvis man ikke holder af at spise det, så trækker kødet lettere smag af krydderierne! Læg kyllingestykkerne i et fad og kom alle de stødte krydderier + salt hen over dem, så de er pænt dækkede. Vend evt. rundt i stykkerne, så krydderierne fordeles over det hele. Eddike og bukkehornsfrø kommes også ned til stykkerne nu. Lad kyllingen trække mindst 15 - 20 min. (jo længere des bedre). 
Hak løgene og chilifrugterne. (Hvis man ikke ønsker curry'en for stærk, kan man koge de hele chilifrugter, som har fået et snit i skallen, med kødet og fjerne dem, når retten er færdigkogt.) 
Varm olien op i en stegegryde til den er rigtig varm. Kom løg, laurbærblad og evt. chilifrugterne ned i olien, og lad løgene blive gennemsigtige. De må ikke blive brune. Kom tomaterne, der er skåret i småstykker, ned i gryden og rør rundt i blandingen i et par minutter. Kom derefter kyllingestykkerne i, og rør rundt i endnu 5 - 7 minutter. Derefter tilsættes coconut milk, og kødet simrer til det er mørt (½ - ¾ t.). Strø lidt extra curry powder og krydderier over retten, hvis det skønnes nødvendigt. Lad retten køle lidt af og tilsæt til sidst lidt citronsaft. 
Serveres med løskogte ris, mango- el. rosinchutney og coconut sambol + evt. yoghurt salat. Papadums stegt i en anelse olie på panden kan serveres til som ekstra tilbehør.