Logo

Lammecurry eller kyllingecurry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 lammekølle (eller kylling)
2 rødløg
8 fed hvidløg
1 pænt frisk ingefær
1 skive rejepasta, ca. 1 cm i - tykkelse (malaysisk: blachan, indonesisk: trasi og thai: kapi)
2 citrongræs
500 g kartofler, skrællede og halverede
1/2 l kokosmælk (evt. fra dåse )
3 kemirinødder (3-4 stk) (malaysisk: buah keras eller paranødder eller macadamias)

Skær lammekøllen op i pæne stykker (bedst gennem benene) og drys med lidt nonya curry-powder (se opskrift).

Lav en krydderpasta i en morter eller blender af løg, rejepasta, citrongræs, hvidløg, ingefær, nødderne og måske nogle friske chilier. Steg den i lidt olie under konstant omrøring, indtil den dufter og olien trækker ud.

Tilsæt kartofler. Steg lidt og tilsæt så et par skefulde Nonya curry-powder rørt op i lidt vand og lidt kokosmælk. Tilsæt tynd kokosmælk eller vand indtil det dækker og kog mørt (ca. 25 minutter).

Til sidst tilsættes tyk kokosmælk og salt, og der varmes op til lige under kogepunktet. Servér med hvis ris eller ris kogt i kokosmælk med pandanblade.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Risklatter med rosinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!