Logo

Lammegryde fra Cypern

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg okseben
½ l vand
1 bdt suppeurter
1 kg lammekød uden ben
salt og peber
500 g løg
1 ¼ dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
400 g zucchini
400 g auberginer
600 g tomater
125 g ris
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
saft af ½ citron
5 blade frisk mynte
1,5 dl yoghurt naturel eller cremefraiche

Kog oksebenene i letsaltet vand i et par timer.

Skum suppen af og til.

Tilsæt de rensede fintsnittede suppeurter en halv time, før den er færdig.
Skær lammekødet i store terninger, der lægges i en skål og drysses med salt og peber.
Pil og hak løgene.
Brun kødet i olie en stor gryde.

Tilsæt løgene og de pressede hvidløg, og brun det i 5 minutter.
Si suppen og hæld den ved; tilsæt laurbærblad.

Kog retten ved svag varme i 1 time.
Skyl grønsagerne; skær zucchini og auberginer i skiver.
Flå tomaterne og del dem i både.

Kom risene i gryden efter ca. 30 minutters kogetid og zucchini og auberginer efter 45 minutter.

Tomaterne kommes først i de sidste 10 minutter.

Drys med oregano, basilikum, citronsaft, salt og peber.

Skyl og hak mynten og bland den i retten.
Øs lammegryden op i en skål og server yoghurten til i en skål for sig.

Hver person rører yoghurten i sin tallerken.
Landbrød til - man kan jo også koge kartofler, ris eller pasta dertil.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.226 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her