1 kg lammebov 
25 g margarine 
1 spsk olie 
2 store løg 
1 fed hvidløg 
1 aubergine 
1 spsk paprika 
1 spsk hvedemel 
½ l bouillon 
4 dl ris 
6 dl vand 
1 tsk salt 
1 pakke bacon i skiver 
250 g Champignon 
1 ds flåede tomater 
Skær kødet fra benene og skær det i terninger. 
Brun kødet i margarine og olie, tilsæt de hakkede løg, knust hvidløg og terninger af aubergine. 
Drys paprika og hvedemel i gryden og rør til det er opsuget.
Hæld bouillon ved og lad retten koge til kødet er mørt - ca. 1 time. 
Risene hældes i det kogende vand tilsat salt. 
Risene koges ved svag varme i ca. 12 minutter under låg. 
Der slukkes og risene står yderligere 12 minutter under låg. 
Imens ristes baconskiverne, der er skåret i tern, på en tør pande.
Champignon renses og skæres i skiver og tilsættes baconen. 
Skær de flåede tomater i mindre stykker og kom dem på panden. 
Denne blanding hældes over de færdigkogte ris, der serveres til lammeragouten.