Logo

Lemon Curd -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En lækker citroncreme fremstillet af hele æg, citron og sukker. Den holder sig 3 måneder på køl. Jeg har målt æggecremens temperotur til 80º, så der skulle ikke være problemer med almindelige æg, men er man i tvivl, er det for sjælefredens skyld nok bedst at bruge pa­steuriserede æg.
 
Lemon Curd (2 glas)
2 ½-3 usprøjtede citroner (afhængigt af størrelsen)
150 g smør
300 g sukker
3 æg, evt. pasteuriserede æg
 
Skrub citronerne godt, tør dem og riv kun den gule skræl fint.
Pres saften.
Kom skal, saft, smør og sukker i en lille gryde og sæt den på sammenfoldet køkkenrulle i en større med ca. 5 cm vand lige under kogepunktet (vandbad).
Lad sukkeret smelte under jævnlig omrøring.
Pisk æggene sammen og hæld dem gennem en sigte ned i blandingen.
Brug et piskeris til omrøring og let piskning - der må ikke piskes luft ind i massen - og pisk over hele grydens bund. Massen vil langsomt tykne til sauce konsistens.
Dyp en træske i mas­sen.
Cremen skal hænge ved skeen, og man skal kunne trække en streg med fingeren på bagsiden, uden at massen løber sammen igen.
Massen må ikke koge; det vil få den til at gryne.
Hav skoldede, afdryppede - men lune - glas parat og hæld cremen i.
Luk med skoldet låg eller mikroovnsfilm og lad cremen køle af.
Ved opbevaring på køl holder cremen 3 måneder.
Lemon curd er lækkert på ristet brød eller i teboller.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her