600 g  svinemørbrad
150 g  champignoner
1 bundt forårsløg
1 spsk  soya
1 spsk  olie
 
Tomatris: 
2 dl  langkornede ris
5 tomater
1 storløg
1 fed hakket hvidløg
2 spsk  olie
1 dl  smuttede mandler
 salt
 peber
Mørbradspid: 
Skær kødet i passende stykker, og sæt det skiftevis med champignoner og forårsløg på grillspid. Pensl med olie og soyasauce, helst i god tid før de lægges på den varme grill.  Vendes jævnligt under stegningen, som er på ca. 15 minutter. 
Tomatris:
Kog risene til løse ris (følg brugsanvisningen på pakken). Hak det pillede løg og svits det i olien på panden sammen med hvidløg.  Skær tomaterne i både og kom dem på. Tilsæt mandler og kogte ris, lad det varme igennem og smag til med salt og peber.