450 g  fersk lammekød i tern
1 fed knust hvidløg
0,1 g  safran
½ tsk  stødt ingefær
½ tsk  stødt kanel
2 tsk  paprika
½ dl  olivenolie
2 hakkede løg
1 ds hakkede tomater
5 dl  kalve- eller hønsebouillon
¾ dl  appelsinsaft
 appelsinskræl fra ½ appelsin
8 tørrede abrikoser
8 svesker emd sten
50 g  hele smuttede mandler
1 tsk  salt
 cayennepeber
 
Citronbulgur: 
3 dl  bulgur
6 dl  grønsagsbouillon
½ dl  citronsaft
25 g  smør
 salt
 peber
Rør hvidløg, safran, ingefær, kanel, paprika og olivenolie sammen og vend kødet i kryddermarinaden. Lad kødet trække tildækket i køleskab til næste dag.  Svits kødet i en stegegryde sammen med hakkede løg i ca. 5 min.
Kom tomat bouillon, appelsinsaft og skræl ved, og lad retten koge 30 min. for svag varme uden låg.  Tilsæt abrikoser, svesker og mandler og kog i endnu 15 min. Smag til med slat og cayennepeber.
Bring grønsagsbouillon og citronsaft i kog.  Tilsæt bulgur og lad det koge 10 min. ved svag varme under låg.  smag bulguren til med salt og peber og server den til kødet.