Logo

Mors marinerede hummerhaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g kogte pillede jomfruhummerhaler.
 
Mors hjemmelavede marinade:
1 spsk æbleeddike (aceto di mele)
1 spsk hvid balsamico
2 fed presset hvidløg
½ tsk honning (stuetemperatur)
½ dl koldpresset extra jomfruolivenolie
2 spsk finthakket basilikumblade
2 spsk finthakket persille
Lidt reven skal fra en økologisk citron
Læsø Sydesalt
Groftkværnet peber
 
Kom 500 g hummerhaler i rigeligt kogende vand tilsat 1 spsk sukker (ingen salt).
Koges i 2 min. (anvendes frosne hummerhaler, så kom dem frosne i det kogende vand + 1 spsk sukker (ingen salt).
Når der er skum på vandet, så tag dem af og hæld koldt vand over.
Pilles, drypper godt af (der bliver ca. 200 g i pillet stand).
Pisk marinaden sammen - start med æbleeddike + balsamico og salt + honning (derved opløses salt bedre).
Pisk olie i, herefter hvidløg, basilikum, persille og citron. Smag til med Læsø sydesalt og groftkværnet peber.
Fordel marinaden over hummerhalerne i en flad plasticbøtte, dæk med låg og stil i køleskab indtil serveringen, helst en hel dag.
Serveres med hjemmebagt flûtes med god krumme og sprød skorpe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her