200 g kogte pillede jomfruhummerhaler.
Mors hjemmelavede marinade:
1 spsk æbleeddike (aceto di mele)
1 spsk hvid balsamico
2 fed presset hvidløg
½ tsk honning (stuetemperatur)
½ dl koldpresset extra jomfruolivenolie
2 spsk finthakket basilikumblade
2 spsk finthakket persille
Lidt reven skal fra en økologisk citron
Læsø Sydesalt
Groftkværnet peber
Kom 500 g hummerhaler i rigeligt kogende vand tilsat 1 spsk sukker (ingen salt).
Koges i 2 min. (anvendes frosne hummerhaler, så kom dem frosne i det kogende vand + 1 spsk sukker (ingen salt).
Når der er skum på vandet, så tag dem af og hæld koldt vand over.
Pilles, drypper godt af (der bliver ca. 200 g i pillet stand).
Pisk marinaden sammen - start med æbleeddike + balsamico og salt + honning (derved opløses salt bedre).
Pisk olie i, herefter hvidløg, basilikum, persille og citron. Smag til med Læsø sydesalt og groftkværnet peber.
Fordel marinaden over hummerhalerne i en flad plasticbøtte, dæk med låg og stil i køleskab indtil serveringen, helst en hel dag.
Serveres med hjemmebagt flûtes med god krumme og sprød skorpe.