Logo

Nældekål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Nældekål er en forårsret og kan betegnes som en kraftig spise. Retten kan naturligvis tilberedes med færre slags urter og af andet bladgrønt - alt efter smag og muligheder. Det må anbefales at indsamle vilde planter langt fra alfarvej på grund af forurening fra biler m.m.

200 g spæde skud af brændenælde,
100 g kvan,
150 g humleskud,
50 g persille,
200 g kørveL,
100 g havesyre,
200 g mælkebøtteblade,
1/2 l vand,
40 g smør eller 1/2 dL olivenolie,
1/2 l mælk,
ca. 100 g hvedebrød uden skorpe,
salt og peber.

Bladgrønt nippes, skylles og blancheres, kommes i et dørslag, afsvales og hakkes groft.
Det hakkede grønt kommes tilbage i gryden med 1/2 liter af blancheringsvandet.
Koges ved svag varme i ca. 15 min.
Hvedekrumme opblødes i mælken og blendes.
Smør tilsættes retten, og der jævnes med hvedebrødspureen. Retten koges igennem ca. 5 min. Smages til med salt og peber.
Forslag til andre krydderier: kommen, enebær og revet muskatnød.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 752 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarberkage 5En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!