¾ kg okseklump
10 tomater
4 spsk olie
20 g frisk ingefær
6 fedhvidløg
1 friskchili
½ porre
1 fennikel
1 grønpeberfrugt
1 gulerod
1 dåsekokosmælk – 4 dl(eller 125 g kokosmel kogt op i 31/2 dl vand, blendet og siet)
2 limefrugter
1 bundt friske koriander (eller basilikum)
3 dl jasminris (240 g)
Skær tomaterne i grove tern. Skær kødet i tynde strimler, hæld 2 spsk olie i en tykbundet gryde og sæt den over varmen. Når olien begynder at ryge, svitses kødstrimlerne et par minutter. Kom tomaterne i, rør rundt og spæd evt. med lidt vand, så det dækker kødet. Lad det hele simre under låg i ca. 45 min.
Hak ingefær og hvidløg fint. Flæk chili og fjern frøene. Snit porre, fennikel, peberfrugt og gulerod i fine strimler. Vask limefrugterne omhyggeligt og riv skallen på et rivejern. Pres saften ud af frugterne. Pluk korianderbladene og skyl dem.
Varm olien i en gryde og svits ingefær, hvidløg og chili et par minutter. Tilsæt grønsagerne og lad det svitse yderligere et par minutter. Hæld kokosmælken i og lad det kog op. Tilsæt reven limeskal, limesaft og koriander.
Jasminrisene koges som angivet på emballagen.
Kom kødet over i gryden til grønsagerne, smag til med salt og server retten med risene til.