Logo

Original Søsterkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
3 dl lunken sødmælk,
25 g gær,
3 æg,
300 g hvedemel,
1/2 tsk salt,
100 g smør,
50 g sukat i tern,
50 g pomerans i tern,
50 g rosiner,
25 g flormelis

Mælken varmes til ca. 35°C, smør smeltes i en gryde og afkøles. Gæren udrøres i mælkeblandingen. Hvedemel, salt og æg kommes i, og dejen røres godt sammen.
Smeltet smør, sukat, pomerans og rosiner røres i dejen.
En original søsterkageform (bølgede sider og kegleformet top i midten) til 1 1/2 l, pensles grundigt med smør, dejen hældes op i formen.
Tildækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Kagen bages ved 200ºC i ca. 1 time.
Når den er afkølet, vendes den ud på et smukt kagefad.
Den flækkes på tværs med en sytråd, og flormelis drysses over kagen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbler bagt i mandeldejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!