1: Skær brystet frit
Tag først indmadsposen ud af fuglen.
Læg fuglen på ryggen, skær tæt ind til brystbenet og løsn kødet.
Del brystbenet med en saks eller en kniv.
Skær eller klip igennem på begge sider af rygsøjlen, så den kan fjernes.
2 + 3: Skær lårene af
Skær rundt om låret.
Du kan skære igennem en fin hinde helt ind til leddet.
Skær igennem eller vrid låret udad i et fast ryk, så leddet knækker og
skil låret fra kroppen.
4: Skær vingerne fra
Skær ned i brystkødet og klip benene over, når du når ind til dem.
5: Skær brystkødet fra
Skær eller klip brystet igennem på tværs af ribbenene.
Skær ribbenene væk.
6: Det færdige resultat
Hver halvdel af fuglen giver fire stykker.
Hvis du tilbereder en stor and eller kalkun, kan du evt. skære den i flere
stykker.