Logo

Plukkemad fra Sjælland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De dele af grisen, der ikke eg­nede sig til nedsaltning efter slagtningen, skulle hurtigt anvendes. Det drejede sig om indvolde og blodet. Blod blev til Sortpølse eller Blod­pølse og af de øvrige indvol­de bortset fra tarmene, som blev renset til pølseskind, kunne man lave Finker.
 
500 g svinehjerte
500 g svinelever
2 løg
4 laurbærblade
½ tsk kardemomme
1 tsk salt
¼ tsk peber
½ spsk timian
3 ½ dl suppe
100 g fedtegrever
1 æble
Tilbehør: Kogte kartofler, rugbrød, syltede rødbeder
 
Hjerte og lever skæres i skiver, løgene hakkes.
Dette kommes i en gryde sammen med krydderierne og dæk­kes med koldt vand.
Det bringes i kog og koger i 40 min.
Suppen hældes fra og gemmes.
Indmaden hakkes fint i en kødhakker (eller idag i en foodprocessor).
Æblet skæres i små tern.
Indmad, suppe, æble og fedtegrever kommes i en gryde og småsimrer under omrøring i ca. 15 min.
Retten serveres rygende varm med kartofler, rugbrød og syltede rødbeder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1206404-02-2018 21:27:11 madABC
Opskriften er beregnet til 4 personer, så lav 25 % mere
1206304-02-2018 19:04:08 Ana
For hvor mange personer er denne opskrift? Jeg har brug for opskriften på 5 personer. På forhånd tak.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her