Logo

Raclette oste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Alle de oste som er nævnt kan købes i Danmark. I de tilfælde hvor osten kan erstattes af en dansk ost er det omtalt. Retten bliver dog bedst og får den rette krydring, når den originale ost bruges.

Walisser hører sammen Gomser, Bagnes og Osières til de oprindelige racletteoste, som alle er let krydrede i smagen. Både schweizisk og fransk racletteost kan købes i Danmark. Den schweiziske er mere tør og lidt dyrere end den franske. I stedet for racletteost kan man vælge Emmenthaler, Svenbo eller mellemlagret Danbo.

Schabziger Kräuterkäse er en meget fast ost, krydret med kløver. Osten danner oprindelig grundlaget for Grøn Alpeost, men kan ikke erstattes af denne.

Vacherin er en blød schweizisk dessertost med rynket gråbrun skarpe. Ostens kant er omgivet af en birkebarkring. Vacherin kan kun købes om vinteren. En moden cammenbert kan evt. erstatte den.

Appenzellerer en stor fast komælksost, der under modningen ligger nogle dage i hvidvin. Meget aromatisk med kittet skorpe. Emmenthaler kan bruges i stedet far.

Munsterer en fransk halvfast ost. Modnes ved en kombination af rødkitskimmel og hvidskimmel. Munster fremstilles også i Danmark.

Provolone er en italiensk komælksost. Osten syrnes med løbe fra gedekid eller lam, hvilket giver en let pikant smag. Kan evt. erstattes med en mellemlagret Danbo.

Gouda er en fast mild hollandsk ost. Kan erstattes af Maribo eller Danbo.

Edam er en fast hollandsk ost med tør, mild smag. Edam er kugleformet med rød skorpe. Kan erstattes af dansk Cheddar.

Port Salut er en fransk halvfast ost med en dejlig fedladen smag.

Pecorino er en parmesanlignende ost fra Syditalien. Pecorino laves af fåremælk. Parmesan eller dansk Grana kan erstatte den.

Sbrinz er en fast schweizisk ost i familie med Emmenthaler, men uden huller. Kan erstattes af Emmenthaler eller Svenbo.

Roquefort er en fransk blåskimmelost fremstillet af fåremælk. Danablu eller Blue Note kan erstatte den.

Mascarpone er en italiensk frisk ost, fed og blød i smagen. Flødeost evt. rørt med lidt fløde eller cremefraiche kan erstatte den.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (13 stemmer)
Siden er blevet set 21.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1080127-01-2017 15:35:03 Mikkel Hass
Kan schabziger købes i Danmark?

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her