Logo

Ristet pighvar på sprød polenta med salatløgpuré og artiskok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
200 g frisk pighvarfilet i 4 stykker
Salt, peber
 
Polenta:
½ l vand
½ l hønsefond
150 g fint polen­tamel
1 spsk mascarpone 
25 g fint reven Par­mesan
Hvedemel, æg og rasp til panering
Olie
 
Salatløgpure:
5 salatløg
Smør, fløde, hvid peber
 
Artiskokbund:
1 hel artiskok
Citron, olie
 
Polenta: Bring vand og hønsefond i kog i en tyk­bundet gryde.
Sku ned for blusset og pisk polen­tamel i.
Læg låg på og kog ca. 40 minutter under hyppig omrøring - hvert 2. minut!
Smag til med mascarpane, parmesan, salt og peber.
Hæld polen­taen i en bakke beklædt med film, så massen er ca. 1 cm høj. Pak i film og stil under let pres, så mas­sen bliver jævn.
Stik 4 medallioner ud med en udstikker, når polenta­massen er afkølet og har sat sig.
Paner i hvedemel, æg og rasp og steg polentamedallionerne gyldne i olie før ser­vering.
 
Salatløgpure: Skær solatløgene i meget fine skiver på pålægsmaskinen. Sauter i smør i en gryde under låg, så løgene dampes møre i egen væde. Vigtigt, de må ikke tage farve, så sørg for, at låget er på konstant!
Tilsæt lidt fløde til de møre løg, så det binder, blend og passer gennem et dørslag.
Smag til med salt og hvid peber.
 
Artiskok: Skær artiskokken til og kog den mør i letsal­tet vand med citronsaft.
Pil alle bladene af, så kun bun­den er tilbage.
Skær bunden i 8 små stykker og steg dem let gyldne i olie.
 
Anretning: Rist pighvarstykkerne.
Anret salatløgpure på 4 tallekener, sæt den gyldne polenta ovenpå og top med den ristede pighvarfilet og et par artiskokstykker.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan klarer Trump sig?
Effektiv reklame - klik her